tisdag 27 maj 2008

Rätt slänga ut OBS-barn

Tycker det är bra att skolan kör en öppen policy där eleverna vet vad som gäller och kan påverka sin studiemiljö. Lider man av Aspergers så till den milda grad att man inte kan låta bli att menligt störa andra barns utveckling borde det vara upp till ens föräldrar att ta hand om detta, inte skolan. Ska någon hängas ut är det föräldrarna, de bär ansvar för sin avkomma och det lär ju inte vara första gången trubbelpojken orsakar problem för andra.

Känner jag min beundrarskara rätt är det ingen som orkar läsa hit, men som vanligt får vi alldeles för lite information för att kunna bedöma fallet på egen hand. Ansvarstagande som jag är har jag valt att slänga upp en provocerande rubrik för att locka någon välmenande rättshaverist att förse oss med mer fakta.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Skämtar du? Har svårt för ironi, särskilt i det här fallet...

Anonym sa...

Suck...

Anonym sa...

Ser inte ut som ironi enligt mig iaf (jag kanske har Aspergers?).

Man mår illa när man läser den artikeln, och tiodubbelt så illa när man läser blogginläggen som resulterar. Skulle mer än gärna vilja hänga ut dina föräldrar (på en köttkrok i bara skinnet), som uppenbart inte klarade av att ta ansvar för sin avkomma. Om de inte är döda, förstås.

Trevlig sommar på dig också,

//En välmenande rättshaverist

Rebecka sa...

Kanske dags för utröstningsförfarande i svenska skolor också? Skönt med läsare som gör en mörkrädd.

Anonym sa...

Jag röstar för att Rebecka måste ta bort sin blog och gärna utvisas från Sverige.

Anonym sa...

Jag,

kan hålla med, under förutsättningen att något ordnas för den utkastade.
Jag vet visserligen inget om just detta fall, men, anser att flertalets behov bör styra.

Ett "OBS-barn" skall inte sluka resurserna för 20 icke-"OBS-barn". Låter krasst, är krasst, men sådan är världen.

Jag

Frank Bonnevie sa...

Allting är alltid statens fulla ansvar! Staten det är ingen och alla!

Rebecka sa...

En av mina tusentals läsare förstår att artikeln är vinklad/saknar relevant information? Hur skulle ni reagera om era småttingar skulle plågas dagligen av ett obs-barn alternativt inte få någon uppmärksamhet för att läraren måste lägga all sin tid på ett projekt vars föräldrar kastat in handduken och väntar på minsta antydan till chans att stämma någon? Jag vill inte önska någon barnlös, men ibland undrar man hur folk är funtade.

Rebecka sa...

OK, två. Skriver för långa kommentarer.

Rebecka sa...

Blir så upprörd, kan ju inte bara vara Barolon.

Anonym sa...

det är aldrig rätt o förnedra ett barn på det viset som den läraren gjorde, om detta hade varit ditt barn så hade det varit annorlunda. elelr hur?? men om nu skolledningen visste om att det fanns en så kallad sjukdom så ska de ju ha samtal med föräldrarna om vad som är bäst för barnet, de finns ju hjälp o få.. trevlkig sommar mvh martin

Anonym sa...

Hej.

Det är föräldrarnas ansvar att fixa sitt barn så det blir normalt om det nu skulle vara onormalt. Alla dessa problembarn som finns är det sannerligen 98% föräldrarnas fel. Det är synd att folk skaffar barn som inte tar sitt ansvar.

Om inte föräldrar gör något så får man fixa speciallärare osv osv åt såna "Ryckbarn". Dom ska inte få ta all plats och förstöra för dom lugna, blyga och normala barn som lyder och förstår rätt och fel.

Deva bättre förr när barn som inte lyder fick stryk, därav var barn från förr mer lydiga och ordentlilga. Bara se på dagens samhälle med all brott och skit. Man ska lära sig i tid.

Barn som aldrig får straff kommer sannerligen att vara en mobbare, väskryckare för att senare misshandla sin familj, råna och mörda, ingen har lärt dom från början.

Jag hoppas fler dagis gör likadant, även i Sverige. Dom ungar ska hängas ut och veta att deras beteende är fel. Det är det enda som hjälper. eller stryk såklart.

Rebecka sa...

Själv tar jag nog det lilla lugna med att förespråka aga, men som vi har det idag fungerar det inte. Om föräldrarna tidigt tillrättavisar sina barn på ett effektivt sätt skulle vi aldrig hamna i situationer där ungarna behöver hängas ut/agas.

Anonym sa...

Anonym: du är en sjuk jävla idiot faaaaan... du verkar inte ha några barn o hoppas att du inte får några heller, du hade varit den värsta tänkbara förälder, har man ett barn med handikapp så krävs det att man lägger ner tid, men det finns hjälp o få av staten men det är inte alltid så att de ställer upp,, JAG VET DETTA,,

Rebecka sa...

Martin, "Anonym 17:16" skämtar med oss.

Anonym sa...

Tvi! Detta uppvisar en fullständigt vedervärdig människosyn! Tycker du att vi ska återinföra gaskamrarna också?

Anonym sa...

Fastnade för rubriken i Svenskans artikel o klickade vidare till denna blogg.
Men shit va pinsamt!!!
Rebecka är ju helt puckad. Fan så man smäller av vilken jävla idiot!

Anonym sa...

Att jag orkar men OK... klart som fan att ungar med problem måste få hjälp och klart som fan att det måste vara balans på förskolan mellan resurserna. som med allt annat satsas inte alltid resurser på vissa problemområden -> barn med problem får inte 100% hjälp, och då lider de barn som inte har problem. att ni bloggar omkring och undrar och funderar. hur fan är det ställt med blogggänget egentligen?

Anonym sa...

"Det är föräldrarnas ansvar att fixa sitt barn så det blir normalt om det nu skulle vara onormalt."

1) Det är inte fel att vara onormal.

2) Känner du till någon bot mot autism, det som barnet faktiskt har diagnosticerats med? Eller knappade du på tangentbordet innan du tänkte?

John Olsson sa...

Rebecka har rätt. Det är bra att skolan kör en öppen policy där eleverna vet vad som gäller och kan påverka sin studiemiljö.

Här i Sverige kanske man inte vill förstå att det är enormt viktigt att barnen får lära sig var gränserna går. I USA förstår man detta mer att barn behöver tillrättavisning och man kan inte låta ett barn terrorisera resten av klassen.

Resultatet ser man ju i samhället. I USA får barnen lära síg att respektera vuxna och gamla människor, vilket tydligen man inte gör i Sverige.

Min gamla mamma var enormt imponerad av hur barnen betedde sig då hon besökte mig i California. Då hon tog bussen ned till beachen lät barnen alltid henne gå in först i bussen och ta sin plats där hon ville.

I Stockholm, berättade hon, rusar barnen in först och tar platserna medans dom äldre ofta fick stå. Då förskolelärarna sa ingenting om detta så antar jag dom tyckte det var helt OK.

Nä Sverige har inget lära USA vad gäller barnuppfostran.

Rebecka sa...

Känns som att vi kan sammanfatta denna precis som alla andra diskussioner: Rebecka har rätt.

Anonym sa...

Nej, du har fel fel fel. Om barnet var oregerligt skulle läraren pratat med föräldrarna. I värsta fall hade rektorn bett dem ta ut barnet ur skolan.

Men det finns ALDRIG någon ursäkt för mobbning. Och läraren uppmuntrade barnen till mobbning genom att de skulle rösta ut lille Alex.

Alex har säkert fått men för livet. Och hans klasskamrater har lärt sig att det är helt ok att mobba ut den som avviker.

Rebecka sa...

Jaha, anonym 19:44 har förstås snokat reda på hur exakt det förhöll sig i den aktuella klassen? Det är inte så att "utröstning" och "barn" får det att slå slint i huvudet på dig, lilla vän? Nu fick du smaka på lite härskarteknik också. Så här mycket var det länge sedan du fick lära dig!