fredag 30 maj 2008

Sharon Stone supersmart

Sharon Stone har tydligen 154 i IQ (oklart vilken skala). Hennes uttalande om Kina (att jordbävningsproblemen var ett resultat av dålig karma) samtidigt som hon deltar i Diors reklamkampanj i Kina säger ganska mycket om hur lite IQ säger (min intelligenskvot = min längd i cm, så jag talar inte i egen sak). Att man överhuvudtaget väljer att göra reklam i Kina när man är väldigt starkt engagerad i Tibetfrågan är ytterligare ett tecken på en genomtänkt mediestrategi. Det hade i o f s varit ett slagkraftigt sätt att markera sitt missnöje om nu inte Sharon bett så grundligt om ursäkt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det där om Sharon Stones IQ tror jag är en skröna. Söker man lite på nätet på henne så finns det inga seriösa källor. Finns massor av skrönor av den typen, som tex att Einstein skulle varit jättedålig i skolan osv. Finns flera kändisar, både svenska och utländska som uppgivit att de "platsar i MENSA", vad det hela handlar om är att de gjort något knasigt test på nätet eller i Illustrerad Vetenskap.

Läs mer om Sharon här: http://www.imdb.com/name/nm0000232/bio

Hälsningar

Kapten Nemo
(som *inte* platsar i MENSA)

Rebecka sa...

Vafalls?! Skulle något som står i Aftonbladet kunna vara falskt! Nu rämnar min världsbild, det vill jag lova.

Dock tror jag inte att det är så enkelt att man kan förkasta kändisars intelligensuppgifter rakt av utan seriös efterforskning. Ett svenskt fall är hon pr-Dominika, jag trodde länge hon missuppfattat sitt intelligenstest, men tydligen ska det stämma (vet inte om det här kan kallas seriös källforskning, men ändå).

Burgman sa...

Sharon har nog tagit tillbaka sitt uttalande om dålig karma, dels för att några känner sig sårade, dels ekonomiska intressen. Men faktum är ju att hon har rätt men ordvalet är fel vad det åtminstone gäller de som drabbats av naturkatastrofen. Jag skulle vilja använda begreppet obehagligt öde (karma = öde). Kineserna har ju till övervägande del buddistisk eller närbesläktade trosuppfattning, där reinkarnationsprincipen råder. Karma betyder att det du har sänt ut i handling återvänder till dig i nuvarande eller kommande liv. Att det kan ske genom en naturkatastrof förändrar inte principen. Du kan ju t ex ha orsakat "naturkatastrof" genom dina inre organ genom intagande av droger. I den kristna läran heter det, även om man inte antagit reinkarationsprincipen, "som man sår får man skörda". Vad är då meningen med detta? Jo det står ju oxå att vi ska lära oss skilja på gott och ont. Hade vi inte kontrasterna, skulle vi ju inte veta vad det ena eller andra var. Vem kan urskilja en vit skrift på en vit bakgrund? Nu kan någon kalla detta för religiös rappakalja men det förändrar inte kontrastprincipen.

Ha det gott (så gott det går)!

Mats

Anonym sa...

Dalai Lama sade samma sak efter jättetsunamin för ett par år sedan, och han tog aldrig tillbaka något; tvärtom vidhöll han att det var dålig karma som låg bakom de tusentals dödsfallen. Vad tror ni om hans IQ?

Rebecka sa...

Tror inte han är alltför dum, däremot kanske hans EQ inte är världens högsta. Är inte vidare insatt, men upplever Dalai Lama som ett pr-geni.

Anonym sa...

Sharon Stone is an Idiot, heartless person to make such stupid comments!!!

Anonym sa...

any body (including DalaLama) saying things like this about people lossing their lifes, ARE HEARTLESS IDIOTS! i wonder what they have said about 911, and those people lost their lifes. for heartless people like DalaLama, nobody should even think about follow him.

Rebecka sa...

For those of you not familiar with Dalai Lama's exact wording, it was "YOU RAFF YOU ROSE!"