torsdag 22 maj 2008

Ljungberg: sluta såsa och börja träna för helvete!

Visst, Ljungberg är oumbärlig för det svenska laget, särskilt i sin roll av lagkapten och fighter. MEN – även om hans spelstil bygger mycket på fysiskt slit skulle han inte vara skadad i tid och otid om han skötte sin fys-träning ordentligt. Varför inte lägga ner tid på det istället för att böga runt i fula kallingar?

7 kommentarer:

Frank Bonnevie sa...

Språkvård tack! "för i helvete"? Jag vänder mig mot ditt användande av prepositioner. Generös belöning genast tack! Annars skriver jag till "Språket"!

Rebecka sa...

Dialektalt uttryck, sorry.

Frank Bonnevie sa...

Det är möjligt att det är dialektalt bland ungdomar som förvirrat blandar ihop uttrycken "för helvete" och "i helvete heller". Sådant utvecklar språket och du behöver inte skämmas jättemycket. Men det är likväl väldigt fel.
När får jag den tidigare utlovade belöningen för funna språkfel? Jag har ett färdigskrivet mail till "Språket" som bara väntar på att skickas.
/150 ensamma cl Napa Valley

Anonym sa...

Hej frökan igelkott. Vänd taggarna inåt istället....:-)

Och vilken diagnos ska jag ge dig?

Taskigt vaggad?
Dina svordomar och ditt språk är inget som får dig att se vackrare ut. Inte heller din jargong om män och deras läsförmåga. Det gör dig tyvärr bara billig.
Noll gånger noll eller minus allt som borde gett dig pluspoäng.
Lite ödmjukhet är aldrig fel. Aldrig. Kom ihåg det./Alice

Rebecka sa...

Frank, jag gillar dig jättemycket, men jag är en snål häxa. Det här må låta som en efterhandskonstruktion, men jag är känd för att aldrig ljuga: det ursprungliga bruket av prepositionen i var avsett att driva med fotbollsintresserades språk.

Och om det där lät lite svårsmält, är det inte belöning nog att du får ha kvar dina kommentarer här på bloggen?

Språket, är inte det programmet där en fåvitsk göteborgare googlar svar på ännu dummare läsarfrågor?

Rebecka sa...

Och Alice, du är tillräckligt skadad för att jag ska skriva ett separat inlägg - en exposé över hur dumheten/den inbilska självtillräckligheten segrat i Sverige.

Frank Bonnevie sa...

Lars-Gunnar är ju jättetrevlig! Igår var det jätteintressant om till exempel genus.